woensdag 6 maart 2013

Ecological day!



Op dinsdag 5 maart hebben we een ecological day georganiseerd voor 60 leerlingen van 8th standard. Deze dag ging door in Kalgathi.
Onze planning zag er als volgt uit:
10u30-11u: Introductie en aanleren dansje.
11u-11u45: Workshop 1-2-3.
11u45-12u30: Workshop 1-2-3.
12u30-13u15: Workshop 1-2-3.
13u15-14u15: Lunch.
14u15-16u: Workshop (keuze tussen planten en voertuig op hernieuwbare energie)
16u-16u30: Afsluitmoment, WE LOVE ECO!.

Tijdens de introductie hebben we onszelf voorgesteld. En uitgelegd wat de bedoeling van de dag ging zijn en wat we allemaal gingen doen. De leerlingen hebben de pasjes geleerd van de dans. De dans was op Beautiful day van U2. Maar door gebrek aan geluidsboxen, werd het liedje zonder muziek gedanst.

Ik nam workshop 2 voor mijn rekening, water pollution. We bespraken de oorzaken en gevolgen van watervervuiling. De leerlingen dachten eerst na in kleine groepjes en dan bespraken we deze ideeën in de grote groep. Als sensibilisering liet ik hen de trailer van Oceans zien, zo zagen de leerlingen hoe mooi water is en dat we er zorg voor moeten dragen. Als afsluiting van mijn workshop maakten we samen een waterzuiveringssysteem, dat bestaat uit houtskool, zand, bladeren-gras en stenen.
Workshop 1 nam Miriam voor haar rekening, deze ging over wat deel van de aarde we gebruiken om op te leven. Ze besprak ook de ecologische voetafdruk en bedacht quotes met de leerlingen.
Workshop 3 gaf Amin, deze workshop ging over recycleren. Hij raapte afval met de leerlingen en sorteerde dit dan met de leerlingen.

Na de drie workshop, die alle leerlingen volgenden dank zij een doorschuifsysteem, was er een lunchbreak van een uurtje. We zijn gaan eten in een restaurant in Kalgathi.

In de namiddag konden de leerlingen kiezen uit tee workshops, planten of een voertuig maken uit afval. Ik begeleide samen met Gitte en Miriam de voertuig-groep. De leerlingen maakten eerst een schets van hun voertuig dat gebruik maakt van hernieuwbare energie. En maakten dan hun voertuig met afval dat we verzameld hadden.
In de workshop van Amin en Griet plantten de leerlingen zaadjes en grotere struiken.

Als afsluitmoment plaatsten de leerlingen hun hand op groene borden: WE LOVE ECO. Door hun hand er op te zetten, gaan ze akkoord om ECO te leven




De spullen die we nodig hadden om de eco-dag te kunnen realiseren, hebben we betaald met de opbrengst van de croque-monsieur verkoop op de Artevelde Hogeschool.

dinsdag 5 maart 2013

Verjaardagsverrassingsweekend

Het weekend van mijn verjaardag (1, 2 en 3 maart) zijn we naar Dandeli geweest. Een natuurresort waar de rivier Kali het middelpunt is. Op vrijdagavond vertrokken we met de auto naar Dandeli (ongeveer 2 uurtjes rijden van Hubli). We verbleven in de Wild Water lodge, de lodge lag aan de Kali-rivier. Daar aangekomen, hebben we gegeten (kip) en besproken wat we daar allemaal gingen doen.

Eventjes melden, ik wist helemaal niet waar we naar toe zouden gaan...

De volgende ochtend ben ik mijn pyjama naar buiten getrokken om de wonderlijke natuur te bewonderen. De damp steeg op van de rivier.

Na het ontbijt zijn we gaan raften voor drie uur. We zaten samen met drie andere Indische mensen en de begeleider in een boot. We hebben 9 km van de Kali-rivier afgeraft. Zotte ervaring.

Na de rafting hebben we gegeten en wat gerust. Na de korte rustpauze hebben we een boottochtje gemaakt op de Kali-rivier en hebben we genoten van een (koude) natuurlijke jacuzzi.
Na een heerlijke avond (kampvuur met snacks en kip) vielen we direct in slaap.

Om 12uur (het was juist 3 maart) werd ik wakker gemaakt voor Amin, Griet, Gitte, Miriam en de allrounder van de lodge. Amin had een kaars vast en de allrounder een hartjestaart. s' Nachts hebben we taart gegeten en ze hebben super mooi gezongen. Ik heb ook een boeketje rozen gekregen. Op dat ogenblik heb ik ook mijn kaartjes opengedaan en het pakje van mijn mama.
Mama, het eendje heeft al een naam Kali.

's Ochtends zijn we gaan sightsee-en met de jeep en hebben we een speciale rots gespot. Rond de middag zijn we terug naar Hubli gereden met de auto.


's Avonds heb ik getrakteerd op pizza in Hubli City.


Ik wil toch nog even Amin, Griet, Miriam en Gitte speciaal bedanken voor het overheerlijke weekend. Zij verdienen dus een vermelding op de blog!