woensdag 6 maart 2013

Ecological day!



Op dinsdag 5 maart hebben we een ecological day georganiseerd voor 60 leerlingen van 8th standard. Deze dag ging door in Kalgathi.
Onze planning zag er als volgt uit:
10u30-11u: Introductie en aanleren dansje.
11u-11u45: Workshop 1-2-3.
11u45-12u30: Workshop 1-2-3.
12u30-13u15: Workshop 1-2-3.
13u15-14u15: Lunch.
14u15-16u: Workshop (keuze tussen planten en voertuig op hernieuwbare energie)
16u-16u30: Afsluitmoment, WE LOVE ECO!.

Tijdens de introductie hebben we onszelf voorgesteld. En uitgelegd wat de bedoeling van de dag ging zijn en wat we allemaal gingen doen. De leerlingen hebben de pasjes geleerd van de dans. De dans was op Beautiful day van U2. Maar door gebrek aan geluidsboxen, werd het liedje zonder muziek gedanst.

Ik nam workshop 2 voor mijn rekening, water pollution. We bespraken de oorzaken en gevolgen van watervervuiling. De leerlingen dachten eerst na in kleine groepjes en dan bespraken we deze ideeën in de grote groep. Als sensibilisering liet ik hen de trailer van Oceans zien, zo zagen de leerlingen hoe mooi water is en dat we er zorg voor moeten dragen. Als afsluiting van mijn workshop maakten we samen een waterzuiveringssysteem, dat bestaat uit houtskool, zand, bladeren-gras en stenen.
Workshop 1 nam Miriam voor haar rekening, deze ging over wat deel van de aarde we gebruiken om op te leven. Ze besprak ook de ecologische voetafdruk en bedacht quotes met de leerlingen.
Workshop 3 gaf Amin, deze workshop ging over recycleren. Hij raapte afval met de leerlingen en sorteerde dit dan met de leerlingen.

Na de drie workshop, die alle leerlingen volgenden dank zij een doorschuifsysteem, was er een lunchbreak van een uurtje. We zijn gaan eten in een restaurant in Kalgathi.

In de namiddag konden de leerlingen kiezen uit tee workshops, planten of een voertuig maken uit afval. Ik begeleide samen met Gitte en Miriam de voertuig-groep. De leerlingen maakten eerst een schets van hun voertuig dat gebruik maakt van hernieuwbare energie. En maakten dan hun voertuig met afval dat we verzameld hadden.
In de workshop van Amin en Griet plantten de leerlingen zaadjes en grotere struiken.

Als afsluitmoment plaatsten de leerlingen hun hand op groene borden: WE LOVE ECO. Door hun hand er op te zetten, gaan ze akkoord om ECO te leven




De spullen die we nodig hadden om de eco-dag te kunnen realiseren, hebben we betaald met de opbrengst van de croque-monsieur verkoop op de Artevelde Hogeschool.

3 opmerkingen:

  1. Dag Blijde,
    Eerst en vooral een dikke proficiat met je - ik weet niet hoeveelste - verjaardag!
    Ik probeer je zo veel mogelijk te volgen! Zo te zien loopt het daar wel allemaal goed.
    Vele zoenen(voor je verjaardag)een dikke knuffel en tot later...
    Pascale

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Blijde,

    Dat was zo te lezen een eco dag dat goed gevuld was. Hopelijk hebben de kinderen goed meegewerkt, maar we denken het wel. Maar zo te lezen komt dat daar goed slim. En nu nog verder je best doen en als je tijd hebt tussendoor ook nog heel veel genieten hé. Op naar een volgend verhaal van daar in India.

    Vele groeten en knuffels
    Peter, nichtje Laura, Petra en mijn mama x

    BeantwoordenVerwijderen