maandag 25 februari 2013

Dagje in Kalgathi doorbrengen, ziet er als volgt uit!



Op zaterdag 23 februari waren we alle vijf uitgenodigd om aanwezig te zijn op de viering van het bestaan van een 100-jarige school in Kalgathi. We kwamen toe en werden onthaald als VIP’s. We werden direct naar de ‘backstage’ gebracht waar we water en mix kregen. Na enkele minuten hier te vertoeven en verschillende mensen ontmoet te hebben, werden we naar het podium gebracht. We hebben twee uur op het podium gezeten. Eert werden alle mensen op het podium verwelkomt, hiervoor moesten we recht staan. Daarna kregen we allemaal een bloemenkrans en een trofee van de school. Hierna volgenden nog verschillende speeches. Na twee uur verloste Kiran ons uit ons lijden, stiekem was hij met ons aan het lachen dat we daar op het podium zaten.

Daarna werden we overgebracht naar een ander gedeelde van het feest. Hier kregen we een bord met zeer pikante groenten en witte bonen in zoete saus. We hebben geproefd en hebben het eten zo gelaten.
We werden toen opgepikt met het busje van Sikshana en samen met twee mentoren van Sikshana (Siwa en Ganesh) vertrokken we naar het Tibetaanse gedeelte van Kalgathi. We hebben verschillende ‘monastry’ bezocht. In eentje mochten wij (de vrouwen) alleen binnen. We kregen alle vier een dikke knuffel van de monnik van deze tempel. De Dalai Lama ging zondag ook naar die tempel komen omdat het Puja was.
Na een vermoeiende dag namen we om 8uur de bus terug naar Hubli. 45 minuten op een halve zetel gezeten. 





3 opmerkingen:

  1. Dag Blijde,

    Amaai, ik heb de indruk dat jullie terecht gekomen zij in een zeer gastvrij land !
    En mooie monumenten dat jullie al bezocht hebben.
    Het wordt echt wel een onvergelijke ervaring. We zien er naar uit om al je verhalen te horen.
    Tot binnen een maandje !
    (ps : hopelijk is het postpakket uit de Winkelwarande ondertussen toegekomen).

    Liefs van ons allen,
    tante Veerle en co

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Blijde,
    Altijd leuk je verhalen en avonturen uit het verre Indiƫ te lezen. Jullie maken toch echt veel mee en zien ook veel van het land en het leven daar. En de foto's worden hier ook met veel interesse bekeken !
    En jullie krijgen ook veel appreciatie voor jullie inzet !
    Geniet nog maar tenvolle tijdens de rest van jullie verblijf daar. En je kan al aftellen naar een exotische verjaardag !
    Dikke kus
    Annemie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Blijde,

    weer een leuke ervaring meegemaakt. En als VIP's onthaald zijn zal best leuk zijn. Je zal al veel van de cultuur in India weten. Ook heel mooie foto's terug genomen. Leg maar veel foto's vast, zo'n belevenis maak je niet snel tweemaal mee.

    Vele groeten vanuit Belgiƫland,
    Peter, nichtje Laura, Petra en mijn mama.

    BeantwoordenVerwijderen